Жүгері қайнатқыңыз келсе…

0

Жақсы жүгері таңдағыңыз келсе, мына қасиеттеріне назар аударыңыз: жас жүгерінің дәндерінің түсі ашық сары, собығы аса үлкен де, ұзын да емес, дәндерінің қатары біркелкі әрі қатты болуы қажет.

Ең алдымен жүгеріні жақсылап жуып, лас собықтарынан тазартып алыңыз, таза жапырақтарының сол қалпында тұра бергені дұрыс, олар жүгеріге хош иіс пен жағымды дәм береді.
Қатайып кетпес үшін жүгеріні тұзсыз қайнатады.
Өзегін тағам ретінде пайдалануға болмайды.

Оны шұңғылы және жуандау келген, қақпағы бар ыдысқа қайнатқан жөн. Су жүгеріден бірнеше сантиметр асып тұруы керек. Қысқа толқынды пеште 10-2 минут, булатқышта 15 минут, жылдам қайнатқышта (скороварка) 5-10 миунт қайнатсаңыз жеткілікті.

Отправить ответ

avatar
wpDiscuz