Бешбармақ рецепт қазақша

3

Ет жылқы, сиыр, қой еті өз қалауыңызша алып жақсылап жуып, қазанға етті саламыз. Ет қайнаған кезде, көбігін алып, тұздап, отты азайтып, 2 сағаттай қайнатамыз.

Енді қамырымызды дайындап аламыз.
Қамырға:

  • 2 жұмыртқа
  • 1 шәй қасық тұз
  • 200гр су
  • Ұн

Барлық қоспаларды қосып, жақсылап қамыр илеп 20 минутқа қамырымызды қойып қоямыз.

2пиязды алып майдалап турап ыдысқа салып, үстінен еттің бетіндегі майлы сорпадан құямыз да бұқтырамыз.

Қамырымызды жайп алып, етті сүзіп қайнап тұрған сорпаға қамырымызды бір-бірлеп салып, піскен соң легенге сүзіп алфамыз. Етті турап, қамырдың бетіне май сорпасын құйып, бетіне етті салып , еттің бетінен қайта май сорпамызды құямыз. Өз қалауыңызша картоп пен сәбіз салуыңызға да болады.

Бешбармақ дайын.

Астарыңыз дәмді болсын!

Жандос

Негізі «бес(ш)бармақ» деген атау дұрыс емес. Бұл шалақазақтардың ойлап тапқаны. Дұрысы «ет асу», «ет», яғни «мясо по казахски».

айшагул

қазақтың ұлттық тағамы бешбармақ туралы нақты мағлумат барма өзі

Айшагул

интернетті қанша ақтарсақта керекті мағлұматтардың өзі нақты болмай шығады жай ғана пікірталас ангиме немесе тартыс ангимеге ұласқан мағынасы жоқ ангімелермен ұласқан

wpDiscuz