Ұйғыр лағманын жасаймыз

0

Құрамы:

  • Ет – 500 гр
  • Пияз – 3 дана
  • Картоп – 4 дана
  • Сәбіз – 2 дана
  • Редка – 1 дана
  • Қызанақ – 1 дана
  • Томат

Қамырына:

  • Су -1 кесе
  • Ұн – 1 кесе
  • Жұмыртқа – 1 дана
  • Тұз

Лағман дайындау рецепт.

Брлық қоспаларды майдалап турап алыамыз. Қазанға майды құйып етті қуырамыз артынан сәбіз, пияз, қызанақ редка картоп, барлығын шетінен салып жақсылап қуырамыз да томат қосып , су құйып отты бәсеңдетіп қоямыз. Тұз салуды ұмытпаңыз.

Енді кеспемізді дайындап аламыз. Жұмыртқаны тұз , су, ұн қосып жақсылап қамыр илейміз. Қамырды 20 минутқа бетін жауып қойып қоямыз.

Тұрған қамырымызды алып пышақпен бірнеше бөліктерге боліп, май жағып қамырды сөзамыз.

Бірнеше рет созғаннан кейін, қамырды дастарханға ұру керек. Дайын кеспамізді қайнап тұрған тұз салынған суға салып пісіріп алыңыз. Кесемізге кеспені салып үстінен дайын сорпасын құямыз. Бетінен аскөк сеуіп беруіңізге де болады. Асыңыз дәмді болсын!

Ақпарат көзі: http://tagamdar.kz