Кунжутты тауықты соя соусына қосып дайындаймыз

2
Кунжутты тауық,соя соусы,

Кунжутты тауық,соя соусы,

– 300 гр тауық филесі
– 1 ас қасық соя соусы
– 1 жасыл болгар бұрышы
– жарты жартылай ащщы қызыл бұрыш
– 1 ас қасық ұн
– 1 ас қасық кунжут
– аздап тұз
– майдалап туралған көк пияз
– жартыдан аз лимонның суы
– жарты стакан су
– 1 ш.қ. қант
– 1 ш.қ. кептірілген сарымсақ ұнтағы
– аздап ащщы қызыл бұрыш
– 1 ш.қ. картоп крахмалы

Тауықты қатты майда да емес, ірі де емес орта үлкендікте тураңыз. Соя соусымен араластырып, 15 минутқа демделуі үшін қойып қойыңыз. Бөлек ыдыста ұн + кунжут + тұз дайындап қойыңыз. Тауыққа ұн қоспасын қосып араластырыңыз да, аз майда 25-30 минуттай қуырыңыз. Тауық піскенге дейін. Ол уақытта соус дайындаңыз: лимон суы + су + көк пияз + қант + сарымсақ араластырыңыз. Пісейін деген тауыққа соус қосып, 5-10 минут буқтырыңыз. Ең соныңан крахмал қосып араластырыңыз да, астын өшіріп 3-4 демдеп, сервис жасаңыз. Қасына күріш пісірсеңіз де болады.

Дереккөз: aspazdik.com

2 КОММЕНТАРИИ

    • Жыл басы 22 Наурыз жақындағанда әрбір үйде келер жылғы тоқшылық пен ырыс, құттың жоралғысы ретінде дастарханға өзгеде ұлттық тағамдармен қоса міндетті түрде Наурыз көже пісіріледі. Түрік халықтарының ұғымында жеті саны қасиетті саналғандықтан Наурыз көжеге жеті дәм қосылады. Ата-бабаларымыздың айтуы бойынша бұл күні Наурыз көжені тойып ішкен адам жыл бойы молшылық пен тоқшылықта болады.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ