Үй жағдайында қуырдақ жасап үйренеміз

2
қуырдақ суреті

қуырдақ суреті

Бізге қажет болады:

— құйрық майы
— ет
— өкпе
— жүрек
— бауыр
— қарын
— ішек
— пияз
— тұз
— бұрыш
— көк пияз

Қарын, ішек, бауыр, өкпе т.б алдын ала тазартылып жуылады. Аз ғана сүйық май қыздырыңыз. Тұралған өкпе мен май қосыңыз да 10 минут қуырыңыз. Тұралған жүрек пен ет қосып, тағы да 10 минут қуырыңыз. Қарын мен ішектерді қосып 30 минуттай пісіріңіз. Одан соң төртбұрыштап кесiлген бауырды қосыңыз да, ет бұрын тұздалмаған болса, тұздап, бұрыштаңыз. Пияздан көбірек тұрап қосыңыз. Картопты майдалап тұрап пияздың үстіне қойып, картоптың үстін шикі пиязбен жабыңыз. Қуырдақтың ортасына сәл жетпейтіндей етіп су немесе сорпа құйыңыз. Астын өлесіге (жәй отқа мағынасында) қойып, қуырдақ дайын болғанға дейін пісіріңіз. Сервис жасар алдында майдалап тұралған көк пияздан себіледі.

Ақпарат көзі: http://aspazdik.com/

Отправить ответ

avatar
жансая

маган думляма тамагы оте катты унады

жансая

менде куриш салатты бар кажетти заттар,

wpDiscuz