Түрік десерті — Кабак татлысын жасау

0
Кабак татлысы,түрік десерті,Тәтті асқабақ,Қазақ пен түріктер

Кабак татлысы,түрік десерті,Тәтті асқабақ,Қазақ пен түріктер

Кабак татлысы – түрік десерті. Тәтті асқабақ. Қазақ пен түріктердің бауырластығының тағы бір белгісі. Өйткені, қазақ аспаздығына да тән тағам түрі бұл. Асқабақ ұнатушылар міндетті түрде жасап көру керек. Қант мөлшерін талғамға қарай өзгертуді ұмытпаңыз.

Бізге қажет болады:

— 1 кг асқабақ
— 3 ас қасық қант
— майдаланған жаңғақ

Асқабақты аршып, үлкен емес бөліктерге тураңыз. Табаға немесе қазаншық түбіне туралған асқабақтардың астын төмен қаратып тізіңіз. Бір қатар етіп. Енді үстіне қант сеуіп қойып, үстін жабыңыз. қатты емес отқа қойып 15 минут пісіріңіз. Асқабақ су шығарып қайнай бастаған кезде, үстін ашып тағы 20-25 минуттай пісіріңіз. Піскен асқабақтарды ыдысқа қойып, үстіне майдаланған жаңғақ сеуіп қойыңыз. Суытып жеңіз. Ас болсын!

Ақпарат көзі: http://aspazdik.com/

Отправить ответ

avatar
wpDiscuz