Холодец жасау рецепті

0
Холодец жасау, рецеп, холодец

Холодец жасау, рецеп, холодец

Рецепт: сиырдың екі бақайын (аяғы) жақсылап жуып, бөлшектеп, ет асқандағыдай мөлшерде салқын су құйып қайнатыңыз. Тұздаңыз. Қайнаған кезде көбігін алып, бәсең отта ұзақ қайнатыңыз. Піскеннен соң, шығарып сүйектен ажыратып, ұсақтап тураныз. Сорпасын сүзіп, туралған етті қайтадан сорпаға салып, үстіне майдалап туралған шамамен 2 түйір сарымсақ қосып, бұрыш пен лавр жапырағын қосыңыз. Жарты сағаттай қайнатып, астын өшіріңіз. Сәл демін алдырып, ыдыстарға құйып тастаңыз. Ыдыстардың түбіне піскен сәбізден (және/немесе аскөк пен горохтан) әшекей қойсаңыз болады, сонда дайын холодецті төңкерген кезде әшекей холодецтің үстінде болады.

aspazdik.com

Отправить ответ

avatar
wpDiscuz