Үнді палауын жасаймыз

0
күріш,миндаль жаңғағы,кешью,қара мейіз,шәй қасық,зира мен шафран аскөк ,қасық сұйық, май,бұрыш,сарымсақ, үнді палауы, плау жасау

күріш,миндаль жаңғағы,кешью,қара мейіз,шәй қасық,зира мен шафран аскөк ,қасық сұйық, май,бұрыш,сарымсақ, үнді палауы, плау жасау

  • 250 гр күріш
  • 50 гр миндаль жаңғағы
  • 50 гр кешью
  • 100 гр қара мейіз
  • 100 гр нут
  • шәй қасық тұз
  • 0,5 шәй қасығы зира мен шафран
  • аскөк
  • 6 ас қасық сұйық май
  • 1 ащы бұрыш
  • 1 түйір сарымсақ

Нутты бір күн бұрын суға жібітіп қойыңыз. Суға жұмсағанға дейін (15 минуттай) пісіріп алыңыз. Жаңғақтарды майдалап турап, майға қуырыңыз. Жаңғақтар қызара бастаған кезде, сүзіп алыңыз. Сол майға нуттарды қуырыңыз. Жуылған мейіздерді, майдалап туралған ащы бұрыш пен езілген сарымсақты қосыңыз. Жуылған күріш қосып араластырыңыз. Енді күрішті бір сауысақ қалыңдығында жауып тұратындай етіп қайнаған су құйыңыз. Су қайнай бастаған кезде, астын басып (ең жай отқа қойып) қойыңыз. 20 минуттай пісіріңіз. Күріштің үстіне жаңғақтарды қойып, тағы 15 минуттай пісіріңіз. 5-10 минутатй қақпағын ашпай демдеңіз. Аскөк турап араластырыңыз.

Асыңыз дәмді болсын!

Дереккөз: aspazdik.com

Отправить ответ

avatar
wpDiscuz